Lilek plněný rajčatovou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilek plněný rajčatovou nádivkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63317 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
Na osolení lilku | |
---|---|
0,5 kávová lžička | Sůl |
Plněný lilek | |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Lilek |
125 g | Mozzarella light |
0,5 kávová lžička | Oregano sušené |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
110 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
0,3 kávová lžička | Sůl |
60 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 460,8mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 106,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Česnek, Lilek, Oregano sušené, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Mozzarella light nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Lilek plněný rajčatovou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | 0mytý lilek podélně rozkrojíme na poloviny, dužinu osolíme a necháme přibližně 10 minut vypotit. Poté ho znovu omyjeme, osušíme, vydlabeme lžicí dužinu (ale musí nám zůstat min. 1-1.5cm dužiny u slupky). |
2 | Troubu si předehřejeme na 190°C. Vydlabanou dužinu dáme do misky, rozmačkáme ji vidličkou, přidáme oloupaná konzervovaná rajčata, pokrájené nakládané žampióny, sušené oregano, sůl, pepř, nadrobno pokrájenou omytou petrželku, utřený stroužek česneku a směs dobře promícháme a naplníme vydlabané poloviny lilku. Položíme je do vymaštěné zapékací misky, na povrch lilků poklademe na plátky pokrájenou mozzarellu a dáme je do středu trouby zapéct. Lilky pečeme dozlatova přibližně 20-25 minut. Podáváme je teplé. |