Lilek plněný rajčatovou nádivkou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
8 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    0mytý lilek podélně rozkrojíme na poloviny, dužinu osolíme a necháme přibližně 10 minut vypotit. Poté ho znovu omyjeme, osušíme, vydlabeme lžicí dužinu (ale musí nám zůstat min. 1-1.5cm dužiny u slupky).
  • 2
    Troubu si předehřejeme na 190°C. Vydlabanou dužinu dáme do misky, rozmačkáme ji vidličkou, přidáme oloupaná konzervovaná rajčata, pokrájené nakládané žampióny, sušené oregano, sůl, pepř, nadrobno pokrájenou omytou petrželku, utřený stroužek česneku a směs dobře promícháme a naplníme vydlabané poloviny lilku. Položíme je do vymaštěné zapékací misky, na povrch lilků poklademe na plátky pokrájenou mozzarellu a dáme je do středu trouby zapéct. Lilky pečeme dozlatova přibližně 20-25 minut. Podáváme je teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.