Jednoduchý recept

Lilek plněný rajčatovou nádivkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63317
Kategorie: Zelenina

Ingredience

Na osolení lilku
0,5 kávová lžička Sůl
Plněný lilek
1 stroužek Česnek
1 ks Lilek
125 g Mozzarella light
0,5 kávová lžička Oregano sušené
2 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
110 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
0,3 kávová lžička Sůl
60 g Žampiony - sterilované

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 157 kcal
Kilojoule 655kJ
4% Sacharidy 14 g
11% Tuky 8 g
25% Sodík 501 mg
28% Bílkoviny 16 g

Lilek plněný rajčatovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

0mytý lilek podélně rozkrojíme na poloviny, dužinu osolíme a necháme přibližně 10 minut vypotit. Poté ho znovu omyjeme, osušíme, vydlabeme lžicí dužinu (ale musí nám zůstat min. 1-1.5cm dužiny u slupky).

2

Troubu si předehřejeme na 190°C. Vydlabanou dužinu dáme do misky, rozmačkáme ji vidličkou, přidáme oloupaná konzervovaná rajčata, pokrájené nakládané žampióny, sušené oregano, sůl, pepř, nadrobno pokrájenou omytou petrželku, utřený stroužek česneku a směs dobře promícháme a naplníme vydlabané poloviny lilku. Položíme je do vymaštěné zapékací misky, na povrch lilků poklademe na plátky pokrájenou mozzarellu a dáme je do středu trouby zapéct. Lilky pečeme dozlatova přibližně 20-25 minut. Podáváme je teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept