Fazolové lusky s jogurtovo-rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolové lusky s jogurtovo-rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63326 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
200 ml | Bujón bylinkový |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
250 g | Fazolové lusky zelené |
90 ml | Jogurt nízkotučný |
0,5 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 ks | Nové koření celé |
2 špetka | Pepř bílý |
120 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
3 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 14,7mg |
Draslík | 578,7mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Fazolové lusky zelené, Jogurt nízkotučný, Kopr čerstvý, Nové koření celé, Pepř bílý, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón bylinkový, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Fazolové lusky s jogurtovo-rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Čerstvé mladé fazolové lusky očistíme (odkrojíme spodní část se stonkami) a rozkrájíme je na menší, asi 3cm kousky. Do mísy dáme bílý jogurt, přidáme k němu konzervovaná loupaná rajčata a směs rozmixujeme. |
2 | V hrnci rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibuli, pak opatrně cibuli zalijeme horkým bujónem, vložíme fazolové lusky, přidáme bobkový list, nové koření a pod poklicí lusky dusíme doměkka přibližně 12-15 minut. Pak snížíme teplotu, přidáme jogurt s rajčaty, omáčku dochutíme solí, pepřem a cukrem a dusíme ještě 2-3 minuty. |
3 | Před podáváním z omáčky vyjmeme koření. Omáčku dochutíme utřeným stroužkem česneku a nadrobno pokrájeným koprem. Dobrou chuť. |