Jednoduchý recept

Špenát s hlívou ústřičnou a sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 33 minut
Doba přípravy: 13 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63327

Ingredience

30 g Cibule
150 g Hlíva ústřičná
3 špetka Kmín drcený
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 špetka Pepř černý mletý
100 ml Smetana 6% (do kávy)
50 g Sýr Eidam cihla 30%
0,3 kávová lžička Sůl
1 stroužek Česnek
150 g Špenátový protlak mražený

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 205 kcal
Kilojoule 860kJ
3% Sacharidy 12 g
15% Tuky 11 g
9% Sodík 171 mg
26% Bílkoviny 15 g

Špenát s hlívou ústřičnou a sýrem postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a omytou hlívu ústřičnou pokrájíme na tenké plátky. Oloupanou cibuli a stroužek česneku pokrájíme nadrobno.

2

Ve větším rendlíku na oleji zpěníme cibuli, přidáme k ní pokrájenou hlívu ústřičnou a krátce ji orestujeme. Dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem a kmínem. Pak přidáme mírně rozmražený špenát a za občasného promíchání necháme špenát úplně rozpustit. Poté přidáme 2-3 lžíce vody, přimícháme česnek a pod poklicí špenát s houbami dusíme asi 5-7 minut. Přilijeme smetanu, přimícháme nastrouhaný sýr a pod poklicí vše dusíme další 2-3 minuty. Nakonec špenát podle chuti dosolíme a hned podáváme.

Poznámka

Tip: uvařený špenát promícháme se 100g uvařených rýžových nudlí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept