Jednoduchý recept

Hovězí karbanátky se špenátem a sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63329

Ingredience

60 g Baby špenát
1 ks Cibulka jarní
160 g Hovězí maso mleté
0,5 kávová lžička Majoránka
3 špetka Paprika mletá sladká
2 špetka Paprika pálivá mletá
3 špetka Pepř černý mletý
40 g Strouhanka
2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 30%
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 252 kcal
Kilojoule 1 053kJ
4% Sacharidy 14 g
13% Tuky 10 g
22% Sodík 432 mg
48% Bílkoviny 27 g

Hovězí karbanátky se špenátem a sýrem postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme mleté hovězí maso, sůl, pepř, sladkou a pálivou papriku, majoránku, vejce, omytý, nadrobno pokrájený baby špenát, nadrobno pokrájenou jarní cibulku, prolisované stroužky česneku, 20g strouhanky a 2 lžíce nastrouhaného sýru. Směs dobře promícháme a necháme v chladničce 30 minut odpočinout.

2

Troubu si předehřejeme na 200°C. Plech si vyložíme pečícím papírem. Z masové směsi vytvarujeme menší karbanátky, obalíme je ve strouhance a poklademe na plech. Plech s karbanátky vložíme do středu trouby a pečeme je do zlatohněda z každé strany přibližně po 8-10 minutách.

3

Karbanátky podáváme teplé i studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept