Jednoduchý recept

Hlávkové zelí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 63335

Ingredience

5 g Cibule
1 špetka Kmín drcený
3 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
5 g Olej rostlinný
1 špetka Stolní sladidlo Sladký polibek
1 špetka Sůl
150 g Zelí hlávkové bílé
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 90 kcal
Kilojoule 376kJ
3% Sacharidy 11 g
6% Tuky 5 g
13% Sodík 266 mg
4% Bílkoviny 2 g

Hlávkové zelí postup přípravy receptu:

1

Očištěné hlávkové zelí nakrouháme na tenké nudličky.

2

Oloupanou, jemně nasekanou cibuli zpěníme v kastrolu na oleji, přidáme zelí a podlijeme trochou vroucí vody. Zelí osolíme, okmínujeme, poprášíme hladkou moukou a krátce dusíme pod pokličkou.

3

Po chvíli zelí rozmícháme s moukou a dusíme doměkka.

4

Měkké zelí okyselíme a osladíme.

Poznámka

Můžeme použít i kysané nebo červené hlávkové zelí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept