Dušené papriky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené papriky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63347 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
5 g | Máslo čerstvé |
300 g | Paprikové lusky čerstvé |
10 g | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 687,6mg |
Vláknina | 840,0mg |
Vitamín A | 420,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 297,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dušené papriky postup přípravy receptu:
1 | Papriky omyjeme, zbavíme zrníček a dužinu nakrájíme na nudličky. Vsypeme je do kastrolu na rozehřáté máslo, osolíme a podlijeme trochou vody. Dusíme pod pokličkou téměř doměkka. |
2 | Když papriky změknou a tekutina se odpaří, přisypeme nasekanou petrželku a ihned podáváme. |