Jednoduchý recept

Pečená zelná placka se škvarky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 63356

Ingredience

1 kávová lžička Kmín mletý
300 g Mouka polohrubá
2 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
30 g Sádlo škvařené
3 ks Vejce slepičí
150 g Vepřové škvarky
Na zelí
0,5 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
1 kg Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 407 kcal
Kilojoule 1 704kJ
13% Sacharidy 47 g
17% Tuky 13 g
8% Sodík 151 mg
51% Bílkoviny 29 g

Pečená zelná placka se škvarky postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 170 °C, plech vyložíme pečicím papírem a vytřeme sádlem.

2

Očištěné zelí jemně nakrouháme a v osolené vroucí vodě vaříme asi 5 minut. Poté slijeme a část vody odložíme. Zelí necháme v míse vychladnout. K zelí přimícháme škvarky, sůl, kmín, pepř, drobně posekanou petrželovou nať, rozšlehaná 2 vejce, mouku a případně trochu slité vody ze zelí. Vymícháme kompaktní těsto, rovnoměrně rozetřeme na plech a pečeme asi 15 minut, poté těsto potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ještě asi 15 minut.

3

Podáváme mírně zchladlé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept