Dušená husí krev na cibulce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená husí krev na cibulce
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63359 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
300 ml | Husí krev |
0,5 polévková lžíce | Majoránka |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Rohlík tukový |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 8,7mg |
Draslík | 52,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 24,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Majoránka, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Husí krev, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rohlík tukový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Dušená husí krev na cibulce postup přípravy receptu:
1 | Rohlíky nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli nakrájíme najemno, česnek jemně rozdrtíme. |
2 | V míse promícháme rohlíky s krví, solí, pepřem, majoránkou a česnekem. |
3 | Na rozehřátém sádle zpěníme cibuli, přidáme krev s rohlíky a za častého míchání dusíme, až má krev barvu jelítkového prejtu. |
Poznámka
Podáváme s bramborovou kaší, případně s pečivem.