Houskové knedlíky s petrželkou (bez droždí) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houskové knedlíky s petrželkou (bez droždí)
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63360 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
30 g | Máslo čerstvé |
400 ml | Mléko plnotučné |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
0,3 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
400 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 477,9mg |
---|---|
Cholesterol | 141,7mg |
Draslík | 53,0mg |
Vláknina | 205,5mg |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 629,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
.jpg?ver=11)
Houskové knedlíky s petrželkou (bez droždí) postup přípravy receptu:
1 | Housky (včerejší) nakrájíme na kostičky, máslo rozpustíme, mléko zahřejeme, rozšleháme v něm vejce, omytou petrželovou nať jemně nasekáme. |
2 | V míse promícháme housky se solí a pepřem, pokropíme máslem, přelijeme mlékem s vejcem a necháme asi 30 minut vsáknout. Poté přimícháme mouku a petrželovou nať. Vymícháme kompaktní hmotu, z ní tvoříme pevné koule velikosti tenisáku. |
3 | Knedlíky vaříme na páře asi 10 – 15 minut. Hotové hned rozkrojíme, aby vyšla pára a knedlíky se nesrazily. |