Houskové knedlíky s petrželkou (bez droždí)

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
15 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
103 mg
Cukr
223 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Housky (včerejší) nakrájíme na kostičky, máslo rozpustíme, mléko zahřejeme, rozšleháme v něm vejce, omytou petrželovou nať jemně nasekáme.
  • 2
    V míse promícháme housky se solí a pepřem, pokropíme máslem, přelijeme mlékem s vejcem a necháme asi 30 minut vsáknout. Poté přimícháme mouku a petrželovou nať. Vymícháme kompaktní hmotu, z ní tvoříme pevné koule velikosti tenisáku.
  • 3
    Knedlíky vaříme na páře asi 10 – 15 minut. Hotové hned rozkrojíme, aby vyšla pára a knedlíky se nesrazily.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.