Jednoduchý recept

Aspik se zeleninou, šunkou a vejcem

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Aspik se zeleninou, šunkou a vejcem 5 1
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 63366

Ingredience

200 g Sterilovaná zelenina Halali
1 ks Vejce slepičí
80 g Šunka drůbeží
10 g Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 278 kcal
Kilojoule 1 165kJ
4% Sacharidy 13 g
11% Tuky 8 g
405% Sodík 8 g
64% Bílkoviny 36 g

Aspik se zeleninou, šunkou a vejcem postup přípravy receptu:

1

Sterilovanou zeleninu scedíme a nálev doplníme vodou ma množství 400ml. Nálev můžeme podle chuti přisolit nebo dokyselit.

2

Potom nálev nalijeme do hrnce, vmícháme bílou práškovou želatinu a necháme chvíli bobtnat.

3

Do dvou mističek dáme na dno čtvrtku vařeného vejce, polovinu okapané zeleniny a polovinu na kostičky nakrájené šunky.

4

Za stálého míchání zahřejeme nálev s želatinou na teplotu asi 60°C - nesmí se vařit. Nalijeme na dno misek, přidáme zbylé vejce, zeleninu a šunku. Dolijeme zbylým nálevem.

5

Aspik necháme 6 hodin tuhnout v chladničce.

Poznámka

Voda na dolití nálevu podle potřeby.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Aspik se zeleninou, šunkou a vejcem
Hned v začátku bych chtěla uporornit, že se asi v receptu nemá jednat o zeleninu s názvem Halali. To je rozmixovaná směs určená k rychlé přípravě např. svíčkové na smetaně. Použila jsem Kunovjanku. Nálevu je dosti málo, tak po přidání vody doporučuji ještě dobře ochutit na sladkokyselo + sůl, případně nálev převařit i s nějakým kořením a nechat zchladnout. Práškovou želatinu nechávám zhruba 15 i více minut nabobtnat a pak za stálého míchání opatně rozpouštím na slabém příkonu tepla. Jak je psáno v receptu, želatina nesmí překročit 60°C nebo dokonce zavařit. To by neztuhla, želatinu používám živočišnou. Počet porcí v receptu neodpovídá, dělala jsem 2 porce a ve skutečnosti to jsou porce 4, což jsem tak nějak očekávala :-) Jinak musím recept pochválit, kdo má rád různé aspikové misky tak si pochutná. Palec nahorusmile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept