Aspik se zeleninou, šunkou a vejcem

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
8 g
Sacharidy
13 g
Cukr
10 g
Vápník
50 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sterilovanou zeleninu scedíme a nálev doplníme vodou ma množství 400ml. Nálev můžeme podle chuti přisolit nebo dokyselit.
  • 2
    Potom nálev nalijeme do hrnce, vmícháme bílou práškovou želatinu a necháme chvíli bobtnat.
  • 3
    Do dvou mističek dáme na dno čtvrtku vařeného vejce, polovinu okapané zeleniny a polovinu na kostičky nakrájené šunky.
  • 4
    Za stálého míchání zahřejeme nálev s želatinou na teplotu asi 60°C - nesmí se vařit. Nalijeme na dno misek, přidáme zbylé vejce, zeleninu a šunku. Dolijeme zbylým nálevem.
  • 5
    Aspik necháme 6 hodin tuhnout v chladničce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 9. 3. 2016
Aspik se zeleninou, šunkou a vejcem
Hned v začátku bych chtěla uporornit, že se asi v receptu nemá jednat o zeleninu s názvem Halali. To je rozmixovaná směs určená k rychlé přípravě např. svíčkové na smetaně. Použila jsem Kunovjanku. Nálevu je dosti málo, tak po přidání vody doporučuji ještě dobře ochutit na sladkokyselo + sůl, případně nálev převařit i s nějakým kořením a nechat zchladnout. Práškovou želatinu nechávám zhruba 15 i více minut nabobtnat a pak za stálého míchání opatně rozpouštím na slabém příkonu tepla. Jak je psáno v receptu, želatina nesmí překročit 60°C nebo dokonce zavařit. To by neztuhla, želatinu používám živočišnou. Počet porcí v receptu neodpovídá, dělala jsem 2 porce a ve skutečnosti to jsou porce 4, což jsem tak nějak očekávala :-) Jinak musím recept pochválit, kdo má rád různé aspikové misky tak si pochutná. Palec nahoru🙂