Gratinovaná rajčata plněná listovým špenátem a vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinovaná rajčata plněná listovým špenátem a vejci
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63367 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 špetka | Muškátový oříšek |
3 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata |
150 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
15 g | Sýr Eidam cihla 30% |
10 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 252,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 16g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,2mg |
Vitamín E | 4,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Rajčata, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Gratinovaná rajčata plněná listovým špenátem a vejci postup přípravy receptu:
1 | Z omytých rajčat odkrojíme vršky a dužinu opatrně vydlabeme. |
2 | Listový špenát blanšírujeme v osolené vodě, ochutíme muškátovým oříškem, pepřem a smícháme s olejem. |
3 | Vnitřky rajčat osolíme a opepříme. Naplníme špenátem, nasekaným vařeným vejcem a nastrouhaným sýrem. |
4 | Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh, do kterého vmícháme nastrouhaný parmezán. Směs naneseme na okraj rajčat. |
5 | Rajčata zapékáme na plechu v troubě vyhřáté na 200°C asi 10 minut. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.