Klasická bruschetta z rajčat - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Klasická bruschetta z rajčat
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63372 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 ks | Bageta |
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 hrst | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata soudková |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 299,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 141,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Balsamico ocet, Bazalka, Česnek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Rajčata soudková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Klasická bruschetta z rajčat postup přípravy receptu:
1 | Opláchnutá rajčata nakrájíme na drobno, dáme do mísy a slijeme z nich šťávu. Bazalku posekáme najemno, česnek oloupeme a rozdrtíme. |
2 | Všechny uvedené suroviny v míse promícháme a necháme v chladničce pod fólií vychladit. |
3 | Podáváme na plátcích bagety, které jsme nasucho opekli. |