Pelmeně v petrželové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pelmeně v petrželové omáčce
Pelmeně v petrželové omáčce
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63373 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
250 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na náplň | |
1 ks | Cibule |
250 g | Hovězí maso vařené |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Na vaření pelmení | |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Na omáčku | |
1 ks | Bujón hovězí |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 hrst | Petržel - nať |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 230,7mg |
Draslík | 149,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 109,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vaječný žloutek slepičí, Cibule, Sůl, Sůl, Voda pitná, Bujón hovězí, Česnek, Cibule, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Hovězí maso vařené, Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pelmeně v petrželové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme mleté maso, sůl a za stálého míchání utvoříme haši. |
2 | Na vál prosejeme moukou, do důlku vlijeme žloutek a vypracujeme hladké těsto, které necháme ve fólii asi 360 minut odpočinout. |
3 | Na omáčku drobně pokrájíme oloupanou cibuli a česnek, jemně posekáme petrželku. Na másle zpěníme česnek s cibulí, zasypeme moukou a zarestujeme. Poté zředíme vínem, necháme mírně zredukovat a vlijeme mléko se smetanou, osolíme a opepříme. Do omáčky rozdrobíme bujonovou kostku a na mírném plameni zhruba 15 minut vaříme. Na závěr vsypeme petrželovou nať a prohřejeme. |
4 | Z připraveného těsta vyválíme placku, vykrajujeme kolečka, střed plníme haší, těsto přehneme napůl a okraje pevně přitiskneme. Pelmeně vaříme ve vroucí osolené vodě asi 10 minut. Poté vyndáme a necháme okapat. |
5 | Pelmeně servírujeme polité petrželovou omáčkou. |