Recept

Lasagne s hlívou ústřičnou a sýrovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (36%)
ID receptu: 63374

Ingredience

1 kg Hlíva ústřičná
30 g Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
12 plátek Těstoviny Lasagne
100 ml Voda pitná
Na sýrovou omáčku
400 ml Mléko plnotučné
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
100 g Sýr Čedar
0,3 kávová lžička Sůl
Na rajčatovou omáčku
2 polévková lžíce Bazalka
2 ks Paprika červená
500 g Rajčata
0,3 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek
Na posypání
50 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 302 kcal
Kilojoule 1 263kJ
5% Sacharidy 19 g
24% Tuky 18 g
19% Sodík 372 mg
27% Bílkoviny 15 g

Lasagne s hlívou ústřičnou a sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Očištěnou hlívu nakrájíme na kousky a vhodíme na máslo, osolíme, opepříme a dusíme. Podle potřeby přilijeme vodu.

2

Na sýrovou omáčku na rozpáleném oleji zarestujeme mouku, poté do ní zašleháme mléko, osolíme, opepříme a za stálého míchání vaříme na mírném plameni asi 15 minut. Po odstavení ze sporáku necháme mírně vychladnout a vmícháme ustrouhaný sýr.

3

Na rajčatovou omáčku očistíme papriky, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky, rajčata nakrájíme na kostky. Oloupaný česnek rozdrtíme, opláchnutou bazalku drobně posekáme. Vše vložíme do kastrolu, přidáme sůl a asi 15 minut dusíme. Poté omáčku rozmixujeme. Pokud je příliš řídká, ještě ji odpaříme.

4

Do pekáče vlijeme polovinu sýrové omáčky, na ni rozložíme část lasagní, překryjeme polovinou dušených hub. Na ně rozložíme další část lasagní a přelijeme rajčatovou omáčkou. Poté rozložíme zbytek hub, ty překryjeme zbylými lasagnemi a přelijeme zbylou sýrovou omáčkou.

5

Pečeme v troubě předehřáté na 140 °C, až jsou lasagne měkké. Na závěr je posypeme strouhaným sýrem, který necháme roztavit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept