Lasagne s hlívou ústřičnou a sýrovou omáčkou

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
18 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou hlívu nakrájíme na kousky a vhodíme na máslo, osolíme, opepříme a dusíme. Podle potřeby přilijeme vodu.
  • 2
    Na sýrovou omáčku na rozpáleném oleji zarestujeme mouku, poté do ní zašleháme mléko, osolíme, opepříme a za stálého míchání vaříme na mírném plameni asi 15 minut. Po odstavení ze sporáku necháme mírně vychladnout a vmícháme ustrouhaný sýr.
  • 3
    Na rajčatovou omáčku očistíme papriky, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky, rajčata nakrájíme na kostky. Oloupaný česnek rozdrtíme, opláchnutou bazalku drobně posekáme. Vše vložíme do kastrolu, přidáme sůl a asi 15 minut dusíme. Poté omáčku rozmixujeme. Pokud je příliš řídká, ještě ji odpaříme.
  • 4
    Do pekáče vlijeme polovinu sýrové omáčky, na ni rozložíme část lasagní, překryjeme polovinou dušených hub. Na ně rozložíme další část lasagní a přelijeme rajčatovou omáčkou. Poté rozložíme zbytek hub, ty překryjeme zbylými lasagnemi a přelijeme zbylou sýrovou omáčkou.
  • 5
    Pečeme v troubě předehřáté na 140 °C, až jsou lasagne měkké. Na závěr je posypeme strouhaným sýrem, který necháme roztavit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.