Lasagne s hlívou ústřičnou a sýrovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lasagne s hlívou ústřičnou a sýrovou omáčkou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63374 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 kg | Hlíva ústřičná |
30 g | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
12 plátek | Těstoviny Lasagne |
100 ml | Voda pitná |
Na sýrovou omáčku | |
---|---|
400 ml | Mléko plnotučné |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Čedar |
Na rajčatovou omáčku | |
2 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Paprika červená |
500 g | Rajčata |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Na posypání | |
50 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 35,8mg |
Draslík | 281,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 423,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná, Olej rostlinný, Sůl, Sýr Čedar, Bazalka, Česnek, Paprika červená, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Těstoviny Lasagne, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Lasagne s hlívou ústřičnou a sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou hlívu nakrájíme na kousky a vhodíme na máslo, osolíme, opepříme a dusíme. Podle potřeby přilijeme vodu. |
2 | Na sýrovou omáčku na rozpáleném oleji zarestujeme mouku, poté do ní zašleháme mléko, osolíme, opepříme a za stálého míchání vaříme na mírném plameni asi 15 minut. Po odstavení ze sporáku necháme mírně vychladnout a vmícháme ustrouhaný sýr. |
3 | Na rajčatovou omáčku očistíme papriky, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky, rajčata nakrájíme na kostky. Oloupaný česnek rozdrtíme, opláchnutou bazalku drobně posekáme. Vše vložíme do kastrolu, přidáme sůl a asi 15 minut dusíme. Poté omáčku rozmixujeme. Pokud je příliš řídká, ještě ji odpaříme. |
4 | Do pekáče vlijeme polovinu sýrové omáčky, na ni rozložíme část lasagní, překryjeme polovinou dušených hub. Na ně rozložíme další část lasagní a přelijeme rajčatovou omáčkou. Poté rozložíme zbytek hub, ty překryjeme zbylými lasagnemi a přelijeme zbylou sýrovou omáčkou. |
5 | Pečeme v troubě předehřáté na 140 °C, až jsou lasagne měkké. Na závěr je posypeme strouhaným sýrem, který necháme roztavit. |