Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63377

Ingredience

Vařená čočka
1 ks Bobkový list
4 ks Nové koření celé
320 ml Voda pitná
155 g Čočka velkozrnná
Vařené zelí
1 ks Jablka
1 kávová lžička Kmín celý
2 polévková lžíce Křen
400 ml Voda pitná
250 g Zelí kysané
Ostatní suroviny
1 ks Cibule
1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Uzené maso vařené
2 špetka Vegeta

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 479 kcal
Kilojoule 2 004kJ
14% Sacharidy 51 g
30% Tuky 23 g
8% Sodík 156 mg
30% Bílkoviny 17 g

Kysané zelí s čočkou postup přípravy receptu:

1

Přebranou a omytou velkozrnnou čočku namočíme do vody asi 3 hodiny předem.

2

Namočenou čočku scedíme, dáme ji do rendlíku, zalijeme horkou vodou, přidáme bobkový list a uvaříme ji doměkka. Vaříme ji přibližně 35-45 minut. Poté z ní vyjmeme koření.

3

Mezitím cibuli pokrájíme nadrobno. Kousek křenu omyjeme, oloupeme a jemně nastrouháme. Oloupané, středně velké jablko rozkrojíme, zbavíme jadřinců a nastrouháme ho na hrubém struhadle. Kysané zelí s kmínem dáme do hrnce, přilijeme trochu vody a pod poklicí uvaříme téměř doměkka. Přibližně po 5 minutách přidáme nastrouhané jablko s křenem. Zelí vaříme přibližně 10-12 minut. Poté vodu ze zelí scedíme, zachytíme ji a odložíme. Uzené libové maso nakrájíme na kostičky.

4

V dalším hrnci na rozehřátém oleji osmažíme dozlatova cibuli, přidáme k ní uzené maso a společně krátce ještě smažíme. Pak přidáme povařené zelí, uvařenou čočku, přilijeme trochu vody ze zelí (asi 200ml) ve kterém jsme si rozmíchali lžičku Maizeny na zahuštění, promícháme, přivedeme k varu a podle chuti přidáme 1-2 špetky Vegety a sůl.

5

Zelí s čočkou dáme do talířů a hned teplé podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept