Kuřecí plátky se šunkou a brokolicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí plátky se šunkou a brokolicí
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 63388 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Brokolice |
100 g | Kuřecí prsa |
5 g | Olej olivový |
7 g | Pepř černý mletý |
7 g | Sůl |
10 g | šunka kuřecí prsní |
30 g | Sýr Eidam cihla 30% |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 309,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 312,5mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 447,2mg |
Vitamín E | 4,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Kuřecí prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny šunka kuřecí prsní nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí plátky se šunkou a brokolicí postup přípravy receptu:
1 | Brokolici rozebereme na růžičky a osmahneme ji na oleji. Poté podlijeme trochou vody a tak 5 min dusíme. Dáme stranou. |
2 | Kuřecí maso osolíme a opepříme a osmažíme ho na pánvi z obou stran. Položíme na něj plátek šunky, posypeme brokolicí, podlijeme trochou vody a chvíli dusíme. |
3 | Sýr nastrouháme a vyšleháme s vejcem. Tuto směs nalijeme na kuřecí maso a ještě 5 minut podusíme. |
4 | Poté odklopíme pokličku a necháme vyvařit všechnu vodu. |
Poznámka
Podáváme s bramborem nebo rýží.
Na 8 - 10 porcí stačí použít jednu větší brokolici a rozhodně ne 8 - 10 ks. POZOR na uvedené množství soli a pepře. Stačí pár špetek - dle potřeby. Brokolici není třeba osmahnout, ale buď jen podusit nebo raději krátce povařit, já připravovala v páře. Jelikož jsem připravovala více porcí, tak jsem jednotlivé plátky masa bez osmahnutí narovnala na vymaštěný plech, na povrch pokladla vše ostatní najednou, přidala malinko vody a dala přikryté do trouby. Ke konci přípravy jsem odkryla. Méně porcí jde připravit na pánvi, jak uvádí recept. Tam bych po osmahnutí masa přidala na plátky masa už taky vše najednou, přidala malinko vody a dusila pod pokličkou.