Recept

Zapečené červené fazole s chilli, šunkou a sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63389

Ingredience

Vařené fazole
1 ks Bobkový list
2 polévková lžíce Celer - nať
0,5 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
150 g Fazole červené
0,3 kávová lžička Sůl
450 ml Voda pitná
1 stroužek Česnek
Směs na potření fazolí
0,5 ks Chilli paprička
2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
45 g Mozzarella light
20 g Rajčata sušená sterilovaná
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
100 ml Smetana 6% (do kávy)
40 g Sýr Eidam cihla 30%
2 špetka Sůl
50 g Šunka uzená
Na vytření mísy
0,5 polévková lžíce Olej olivový

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 543 kcal
Kilojoule 2 272kJ
16% Sacharidy 59 g
26% Tuky 19 g
19% Sodík 378 mg
63% Bílkoviny 36 g

Zapečené červené fazole s chilli, šunkou a sýrem postup přípravy receptu:

1

Malé červené fazole v sítu omyjeme, dáme do misky, zalijeme vodou a necháme je 6-8 hodin namočené.

2

Nabobtnalé fazole propláchneme studenou vodou, dáme je do hrnce, zalijeme čistou vodou, přidáme bobkový list, snítku celerové natě, očištěný stroužek česneku a a celou očištěnou cibuli. Pak je pod poklicí, při mírném varu, uvaříme doměkka. Vaříme je přibližně 60 minut.

3

Mezitím malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek, posekáme ji nadrobno a dáme ji do misky. Uzenou šunku nakrájíme na kostičky přibližně 1x1cm. Sušené konzervované rajče necháme z oleje odkapat, pak ho nakrájíme na proužky. Drobné lístky rozmarýnu posekáme nadrobno. Rajče, šunku a rozmarýn přidáme k chilli papričce.

4

Troubu si předehřejeme na 200°C. Uvařené fazole scedíme, trochu vývaru zachytíme. Z fazolí vyjmeme koření, rozvařenou snítku celeru a dáme je do zapékací misky, kterou jsme si vytřeli olejem. Přimícháme do nich 1/2 nakrájené chilli papričky a dochutíme solí.

5

Do misky se zbytkem chilli a šunkou přidáme ještě 100ml nízkotučné smetany, 100ml vývaru z fazolí, hořčici, na malé kostičky pokrájenou Mozzarellu, sůl podle chuti a vše dobře promícháme. Touto řidší směsí potřeme fazole v zapékací míse, povrch posypeme nahrubo nastrouhaným Eidam sýrem a dáme do středu trouby zapéct. Pečeme dozlatova přibližně 20-30 minut.

6

Upečené pikantní fazole rozdělíme na porce a hned teplé servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept