Bramborový trhanec se zakysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový trhanec se zakysanou smetanou
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63393 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
50 ml | Zakysaná smetana |
Bramborový trhanec | |
---|---|
300 g | Brambory |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Ochucená vajce | |
1 špetka | Pepř bílý |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 258,3mg |
Draslík | 767,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 460,4mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,5mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Zakysaná smetana, Brambory, Kmín drcený, Olej slunečnicový, Sůl, Pepř bílý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bramborový trhanec se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Oloupané a omyté brambory jemně nastrouháme do mísy, přebytečnou vodu se škrobem z nich slijeme. brambory ochutíme solí, pepřem a kmínem. |
2 | V misce rozmícháme vejce se solí a pepřem. |
3 | V teflonové pánvi rozpálíme olej, na něm nastrouhané brambory za stálého míchání orestujeme. Poté je přelijeme vejci, zakryjeme poklicí a smažíme do doby, až vejce ztuhnou. Občas "bramborovou omeletu" z kraje podebereme. |
4 | Hotovou omeletu na pánvi roztrháme vidličkou, rozdělíme na talíře, přelijeme zakysanou smetanou a hned sevírujeme. |