Bramborový trhanec se zakysanou smetanou

22 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
15 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané a omyté brambory jemně nastrouháme do mísy, přebytečnou vodu se škrobem z nich slijeme. brambory ochutíme solí, pepřem a kmínem.
  • 2
    V misce rozmícháme vejce se solí a pepřem.
  • 3
    V teflonové pánvi rozpálíme olej, na něm nastrouhané brambory za stálého míchání orestujeme. Poté je přelijeme vejci, zakryjeme poklicí a smažíme do doby, až vejce ztuhnou. Občas "bramborovou omeletu" z kraje podebereme.
  • 4
    Hotovou omeletu na pánvi roztrháme vidličkou, rozdělíme na talíře, přelijeme zakysanou smetanou a hned sevírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.