Jednoduchý recept

Segedínský guláš z králíka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (36%)
ID receptu: 63397

Ingredience

1 ks Cibule
750 g Králík
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
250 ml Voda pitná
250 ml Víno bílé
150 g Zakysaná smetana
0,5 kg Zelí kysané
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 632 kcal
Kilojoule 2 643kJ
4% Sacharidy 13 g
43% Tuky 32 g
26% Sodík 519 mg
106% Bílkoviny 60 g

Segedínský guláš z králíka postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, oloupaný česnek rozdrtíme, zelí scedíme a překrájíme. Králičí maso vykostíme a nakrájíme na kostky.

2

Na sádle zpěníme cibuli s česnekem, přidáme maso, osolíme, opepříme a opečeme. Do masa vmícháme mouku, chvíli restujeme, přidáme papriku, zamícháme, přidáme zelí, zalijeme vínem, trochou vody a za občasného míchání dusíme, až je maso měkké. Podle potřeby přilijeme vodu.

3

Guláš odstavíme ze sporáku a vmícháme zakysanou smetanu.

Poznámka

Guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept