Segedínský guláš z králíka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Segedínský guláš z králíka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63397 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
750 g | Králík |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Víno bílé |
250 ml | Voda pitná |
150 g | Zakysaná smetana |
0,5 kg | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 189,3mg |
Draslík | 954,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 533,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Zakysaná smetana, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Králík, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Segedínský guláš z králíka postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, oloupaný česnek rozdrtíme, zelí scedíme a překrájíme. Králičí maso vykostíme a nakrájíme na kostky. |
2 | Na sádle zpěníme cibuli s česnekem, přidáme maso, osolíme, opepříme a opečeme. Do masa vmícháme mouku, chvíli restujeme, přidáme papriku, zamícháme, přidáme zelí, zalijeme vínem, trochou vody a za občasného míchání dusíme, až je maso měkké. Podle potřeby přilijeme vodu. |
3 | Guláš odstavíme ze sporáku a vmícháme zakysanou smetanu. |
Poznámka
Guláš podáváme s houskovým knedlíkem.