Recept

Plněné roštěnky se šalvějí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 63399

Ingredience

800 g Hovězí roštěná plátky M.B.
100 ml Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
4 plátek Prosciutto sušené
0,5 kávová lžička Sůl
150 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek
8 ks Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 169 kcal
Kilojoule 705kJ
1% Sacharidy 4 g
19% Tuky 14 g
8% Sodík 166 mg
2% Bílkoviny 1 g

Plněné roštěnky se šalvějí postup přípravy receptu:

1

Čtyři roštěnky opláchneme, osušíme, po kraji nařízneme, lehce naklepeme a osolíme a opepříme. Na každý plátek položíme plátek pršutu a dva listy šalvěje. Plátky masa zavineme, sepneme jehlicí nebo párátky, obalíme v mouce a na rozpáleném másle s olejem po všech stranách orestujeme. Poté přilijeme víno, necháme odpařit, zalijeme částí vývaru a na mírném plameni dusíme. Občas promícháme a přilijeme vývar. Na závěr přidáme prolisovaný česnek a povaříme.

2

Maso vyjmeme, odstraníme jehly a držíme na teple, šťávu mírně zredukujeme.

3

Závitky podáváme přelité šťávou.

Poznámka

Jako přílohu podáváme dušenou rýži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept