Plněné roštěnky se šalvějí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné roštěnky se šalvějí
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63399 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
800 g | Hovězí roštěná plátky M.B. |
100 ml | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 plátek | Prosciutto sušené |
8 ks | Šalvěj čerstvá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 74,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 118,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Šalvěj čerstvá, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Prosciutto sušené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Hovězí roštěná plátky M.B. nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Plněné roštěnky se šalvějí postup přípravy receptu:
1 | Čtyři roštěnky opláchneme, osušíme, po kraji nařízneme, lehce naklepeme a osolíme a opepříme. Na každý plátek položíme plátek pršutu a dva listy šalvěje. Plátky masa zavineme, sepneme jehlicí nebo párátky, obalíme v mouce a na rozpáleném másle s olejem po všech stranách orestujeme. Poté přilijeme víno, necháme odpařit, zalijeme částí vývaru a na mírném plameni dusíme. Občas promícháme a přilijeme vývar. Na závěr přidáme prolisovaný česnek a povaříme. |
2 | Maso vyjmeme, odstraníme jehly a držíme na teple, šťávu mírně zredukujeme. |
3 | Závitky podáváme přelité šťávou. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme dušenou rýži.