Pikantní zapečené brambory s kysaným zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní zapečené brambory s kysaným zelím
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63401 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
300 g | Brambory |
1 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
0,5 polévková lžíce | Olej olivový |
4 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Pórek |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka uzená |
125 ml | Zakysaná smetana |
150 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 32,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 521,2mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 65,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Chilli paprička, Cibule, Kmín drcený, Sůl, Zakysaná smetana, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Šunka uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pikantní zapečené brambory s kysaným zelím postup přípravy receptu:
1 | Syrové brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Plátky z uzené šunky rozkrájíme na poloviny. Dvě očištěné cibule a kousek pórku pokrájíme na tenká kolečka. Omytou malou chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek a pokrájíme ji na velmi tenké proužky. Troubu si předehřejeme na 190°C. |
2 | Pekáček vytřeme olejem. Na dno poklademe 1/3 plátků brambor, osolíme je, posypeme kmínem a špetkou pepře. Na ně poklademe plátky z jedné cibule, 1/2 pórku, 1/2 pokrájené šunky, 1/2 kysaného zelí a 1/2 pokrájené chilli papričky. Tento postup opakujeme, poslední vrstva bude z brambor, kterou přelijeme zakysanou smetanou. |
3 | Pekáček s brambory zakryjeme poklicí nebo alobalem, vložíme do středu trouby a pečeme je přibližně 40-50 minut, až povrch bude dozlatova upečený a okraje budou mít zlatohnědou barvu a budou křupavé. |
4 | Teplé brambory se zelím dáme na talíře a hned podáváme. |