Recept

Pečený bramborový špalíček s panenkou a rajčaty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63404

Ingredience

300 g Brambory
2 ks Cibule
0,5 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
4 špetka Pepř bílý
2 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Vepřová panenka

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 234 kcal
Kilojoule 977kJ
9% Sacharidy 32 g
8% Tuky 6 g
17% Sodík 339 mg
29% Bílkoviny 16 g

Pečený bramborový špalíček s panenkou a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Syrové brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na plátky, které v míse osolíme a posypeme kmínem. Vepřovou svíčkovou omyjeme, osušíme a ze špalíčku nakrájíme tenké plátky. Ochutíme je solí a pepřem. Očištěné cibule pokrájíme na tenká kolečka. Omytá rajčata osušíme a nakrájíme na plátky, v druhé misce je osolíme a posypeme pepřem.

2

Troubu si předehřejeme na 220°C. Připravíme dva obdélníky alobalu (přibližně 30x40cm). Suroviny si rozdělíme na 2 poloviny.

3

Do středu každého alobalu poklademe za sebou plátky brambor, mezi ně střídavě vložíme plátky masa, cibule a rajčat. Vše pokapeme olivovým olejem, všechny pokrájené plátky k sobě přitiskneme a dobře zabalíme do alobalu. Oba balíčky s bramborami vložíme do trouby na plech a pečeme přibližně 45-50 minut.

4

Před podáváním můžeme jeden balíček z kraje opatrně rozbalit, aby jsme se ujistili, že je vše měkké. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept