Recept

Lívanečky z červené řepy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 63412

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
10 g Droždí
400 ml Mléko - podmáslí
110 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
100 g Červená řepa
Na křenovou pěnu
2 polévková lžíce Křen
100 g Sýr balkánský
250 g Tvaroh tučný
2 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 376 kcal
Kilojoule 1 572kJ
9% Sacharidy 33 g
24% Tuky 18 g
26% Sodík 521 mg
37% Bílkoviny 21 g

Lívanečky z červené řepy postup přípravy receptu:

1

Řepu uvaříme ve vodě ve slupce, poté oloupeme a najemno nastrouháme.

2

Podmáslí lehce zahřejeme a v míse promícháme s rozdrobeným droždím, cukrem a lžící mouky. Na teple necháme kynout. Když se začnou tvořit bublinky, přidáme vejce, nastrouhanou řepu, sůl a po částech mouku. Vymícháme hladké těsto jako na lívance. Necháme ještě asi 10 minut kynout.

3

V mezičase na pěnu nastrouháme oloupaný a opláchnutý křen najemno. V misce promícháme tvaroh s kysanou smetanou a rozdrobeným balkánským sýrem. Směs rozmixujeme dohladka a vmícháme křen. V chladničce necháme pod fólií vychladit.

4

Lívanečník vytíráme olejem a postupně smažíme lívanečky z obou stran dozlatova.

5

Lívanečky podáváme s křenovou pěnou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept