Lívanečky z červené řepy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lívanečky z červené řepy
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63412 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Červená řepa |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
10 g | Droždí |
400 ml | Mléko - podmáslí |
110 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Na křenovou pěnu | |
---|---|
2 polévková lžíce | Křen |
100 g | Sýr balkánský |
250 g | Tvaroh tučný |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 113,4mg |
Draslík | 220,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 210,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 188,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Cukr krupice, Droždí, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Křen, Sýr balkánský, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko - podmáslí, Mouka pšeničná hladká T 650, Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lívanečky z červené řepy postup přípravy receptu:
1 | Řepu uvaříme ve vodě ve slupce, poté oloupeme a najemno nastrouháme. |
2 | Podmáslí lehce zahřejeme a v míse promícháme s rozdrobeným droždím, cukrem a lžící mouky. Na teple necháme kynout. Když se začnou tvořit bublinky, přidáme vejce, nastrouhanou řepu, sůl a po částech mouku. Vymícháme hladké těsto jako na lívance. Necháme ještě asi 10 minut kynout. |
3 | V mezičase na pěnu nastrouháme oloupaný a opláchnutý křen najemno. V misce promícháme tvaroh s kysanou smetanou a rozdrobeným balkánským sýrem. Směs rozmixujeme dohladka a vmícháme křen. V chladničce necháme pod fólií vychladit. |
4 | Lívanečník vytíráme olejem a postupně smažíme lívanečky z obou stran dozlatova. |
5 | Lívanečky podáváme s křenovou pěnou. |