Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Bublanina z kefíru 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 63429

Ingredience

150 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
200 ml Mléko kefírové
150 g Mouka polohrubá
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Rum
1 špetka Sůl
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí
500 g Višně
Na plech
20 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Pšeničná mouka hrubá

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 706 kcal
Kilojoule 2 954kJ
22% Sacharidy 78 g
31% Tuky 24 g
5% Sodík 98 mg
25% Bílkoviny 14 g

Bublanina z kefíru postup přípravy receptu:

1

Máslo rozpustíme, višně vypeckujeme, opláchneme a necháme okapat. Všechny sypké suroviny promícháme. Z bílků ušleháme pevný sníh. Plech s vysokým okrajem vymažeme máslem a vysypeme moukou.

2

V míse ušleháme máslo s cukrem, přidáme rozšlehané žloutky, rum a kefír. Postupně vmícháme sypké suroviny a na závěr lehce „zabalíme“ sníh.

3

Těsto vlijeme na plech a rovnoměrně poklademe ovocem. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 20 – 25 minut, až bublanina zezlátne.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Bublanina z kefíru
Fajn bublanina, pekla jsem na hlubokém plechu s okraji vyloženém papírem na pečení. Višně jsem použila mražené a bez pecek. Tato bublanina není ale moc vysoká. Palec nahoru.smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept