Hříbečky z mandlové hmoty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hříbečky z mandlové hmoty
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63430 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
120 g | Cukr moučkový |
1,5 kávová lžička | Kakao - prášek |
120 g | Mandle |
0,5 polévková lžíce | Rum |
Nutriční hodnoty jedné porce
10% Kalorie 195 kcal
Kilojoule 817kJ
7% Sacharidy 25 g
13% Tuky 10 g
0% Sodík 1 mg
8% Bílkoviny 4 g
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 149,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 5,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kakao - prášek, Mandle, Rum mají zadané všechny známé hodnoty.

Hříbečky z mandlové hmoty postup přípravy receptu:
1 | Mandle spaříme, oloupeme a jemně umeleme. Mleté mandle zpracujeme s cukrem a rumem do kompaktní hmoty. |
2 | Hmotu rozdělíme na dva díly, do jednoho zapracujeme kakaový prášek. |
3 | Tvoříme malé hříbečky, které necháme alespoň dva dny schnout. |