Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 63433

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Cibule
2 ks Feferony
1200 g Kapr obecný
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
3 ks Paprikové lusky čerstvé
5 ks Pepř černý celý
4 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
1,3 l Voda pitná
200 ml Víno bílé
150 g Zakysaná smetana
2 stroužek Česnek
Na nudle
200 g Nudle široké
0,5 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 599 kcal
Kilojoule 2 507kJ
12% Sacharidy 42 g
30% Tuky 22 g
16% Sodík 325 mg
85% Bílkoviny 48 g

Halászlé na víně postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme najemno, česnek rozdrtíme a nasekáme. Rajčata spaříme, oloupeme, vykrájíme semínka a rajčata nakrájíme na kostky. Papriky zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Feferonky nakrájíme nadrobno.

2

Opláchnuté rybí maso vložíme do studené vody spolu se solí, bobkovým listem a celým pepřem. Vaříme na mírném plameni, až je maso měkké. Zchladlý vývar scedíme, maso z ryby pečlivě obereme z kostí.

3

V dalším hrnci na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek a zarestujeme. Vmícháme sladkou papriku, zalijeme vínem a necháme vyvařit alkohol. Poté přilijeme vývar z ryby, přidáme rajčata, papriky, feferonky a na mírném plameni vaříme. Když je zelenina měkká, vložíme do ní obrané rybí maso a necháme v polévce prohřát.

4

V mezičase v osolené vodě uvaříme nudle doměkka, scedíme a necháme okapat.

5

Do hlubokých talířů rozdělíme nudle, vlijeme polévku a přidáme kysanou smetanu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept