Houstičky kaiserky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houstičky kaiserky
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 120 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63435 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
42 g | Droždí |
230 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 ml | Olej rostlinný |
2 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Na posypání těsta | |
---|---|
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Na potření | |
1 ks | Vejce slepičí |
Na posypání | |
2 polévková lžíce | Mák - semena |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 167,4mg |
Draslík | 260,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 188,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Vejce slepičí, Mák - semena mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Houstičky kaiserky postup přípravy receptu:
1 | Mouku prosejeme do mísy, uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přisypeme cukr, zalijeme několika lžícemi vlažného mléka, lehce poprášíme moukou a necháme vzejít kvásek. |
2 | Ve zbylém vlažném mléce rozšleháme vejce. |
3 | Když kvásek vykyne, vlijeme do mísy mléko s vejci, olej a vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Těsto před kynutím poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a na teple necháme vykynout. Po zhruba 40 minutách těsto několikrát v míse obrátíme a ještě asi 30 minut necháme kynout. |
4 | Z vykynulého těsta vytvarujeme bochánky, asi 12 ks, položíme na plech vyložený pečicím papírem a necháme asi 15 minut dokynout. |
5 | Vykynuté bochánky potřeme rozšlehaným vejcem, jídelním nožem do nich uděláme křížem zářezy, posypeme mákem, necháme opět asi 10 minut kynout a v troubě předehřáté na 170 °C pečeme asi 20 minut dozlatova. |