Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 63435

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
42 g Droždí
230 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 ml Olej rostlinný
2 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
Na posypání těsta
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
Na potření
1 ks Vejce slepičí
Na posypání
2 polévková lžíce Mák - semena

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 632 kcal
Kilojoule 2 643kJ
18% Sacharidy 66 g
41% Tuky 31 g
28% Sodík 565 mg
32% Bílkoviny 18 g

Houstičky kaiserky postup přípravy receptu:

1

Mouku prosejeme do mísy, uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přisypeme cukr, zalijeme několika lžícemi vlažného mléka, lehce poprášíme moukou a necháme vzejít kvásek.

2

Ve zbylém vlažném mléce rozšleháme vejce.

3

Když kvásek vykyne, vlijeme do mísy mléko s vejci, olej a vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Těsto před kynutím poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a na teple necháme vykynout. Po zhruba 40 minutách těsto několikrát v míse obrátíme a ještě asi 30 minut necháme kynout.

4

Z vykynulého těsta vytvarujeme bochánky, asi 12 ks, položíme na plech vyložený pečicím papírem a necháme asi 15 minut dokynout.

5

Vykynuté bochánky potřeme rozšlehaným vejcem, jídelním nožem do nich uděláme křížem zářezy, posypeme mákem, necháme opět asi 10 minut kynout a v troubě předehřáté na 170 °C pečeme asi 20 minut dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept