Jednoduchý recept

Houskové bramborové knedlíky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 63444

Ingredience

500 g Brambory
2 polévková lžíce Burisony
0,3 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
6 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 ks Petržel - nať
2 ks Rohlík tukový
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná
Na vaření knedlíků
0,5 kávová lžička Sůl
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 126 kcal
Kilojoule 527kJ
6% Sacharidy 23 g
2% Tuky 2 g
13% Sodík 267 mg
10% Bílkoviny 6 g

Houskové bramborové knedlíky postup přípravy receptu:

1

Polovinu brambor uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Starší rohlíky nakrájíme na kostičky. Syrové brambory oloupeme. Opláchnutou petrželovou nať najemno nasekáme.

2

Do mísy najemno nastrouháme vařené i syrové brambory, rozšlehané vejce, sůl, petrželku, burisony a mouku s kypřicím práškem. Vypracujeme těsto, z něj tvarujeme koule o velikosti zhruba tenisáku a ve vroucí osolené vodě vaříme 10 – 12 minut. Během vaření knedlíky otáčíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept