Vepřová játra s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová játra s rajčaty
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63445 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
120 g | Brambory vařené |
2 stroužek | Česnek |
100 ml | Hovězí vývar základní |
120 g | Játra vepřová |
5 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
7 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 361,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 27g |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory vařené, Česnek, Hovězí vývar základní, Játra vepřová, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřová játra s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi na části oleje opečeme na plátky nakrájený česnek. Přidáme koření, sůl a poloviny rajčat. Přilijeme vývar a chvíli podusíme. |
2 | Očištěná, na malé plátky nakrájená játra poprášíme hladkou moukou a opečeme na zbylém oleji. |
3 | Játra podáváme s rajčaty a vařenými bramborami. |