Recept

Harlekýn s krémem s vaječným koňakem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 63453

Ingredience

Na těsto
280 g Cukr krupice
4 polévková lžíce Kakao - prášek
150 g Mouka polohrubá
6 ks Vaječný bílek slepičí
6 ks Vaječný žloutek slepičí
8 polévková lžíce Voda pitná
Na krém
150 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Koňak vaječný
2 dl Mléko polotučné
400 g Máslo čerstvé
25 g Pudink vanilkový
Na ozdobu
70 g Čokoláda 70% kakao
Harlekýn s krémem s vaječným koňakem
2 polévková lžíce Hrubá mouka pšeničná
30 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,108 kcal
Kilojoule 4 638kJ
28% Sacharidy 102 g
98% Tuky 73 g
4% Sodík 84 mg
28% Bílkoviny 16 g

Harlekýn s krémem s vaječným koňakem postup přípravy receptu:

1

Plech s vysokým okrajem vymažeme máslem a vysypeme moukou. Bílky ušleháme do tuhé pěny.

2

Cukr smícháme s kakaem a ušleháme v mixeru se žloutky a horkou vodou do pěny.

3

Pěnu přelijeme do mísy a po částech smícháme mouku a na závěr pevný sníh z bílků.

4

Těsto vlijeme na plech a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme, až těsto zezlátne. Zda je hotové zjistíme vpíchnutím špejle do těsta. Pokud se nelepí, je těsto hotové.

5

Na krém polovinu mléka smícháme s polovinou cukru a dáme vařit. Ve zbylém mléce rozmícháme pudinkový prášek, který zašleháme do vroucího mléka a necháme přejít varem. Pudink za občasného míchání necháme vychladnout.

6

V mezičase zbylý cukr utřeme se změklým máslem a vaječným koňakem do pěny. Máslový krém po částech zamícháme do pudinku (pudink i krém musejí mít stejnou teplotu).

7

Harlekýn zdobíme krémem pomocí zdobicího sáčku a sypeme jemně strouhanou čokoládou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept