Kuskus se zeleným hráškem a hlívou ústřičnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuskus se zeleným hráškem a hlívou ústřičnou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63455 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Dušená hlíva | |
---|---|
30 ml | Bujón houbový |
1 ks | Cibulka lahůdková |
55 g | Farmářská šunka 96% masa |
100 g | Hlíva ústřičná |
4 polévková lžíce | Hrášek mražený |
1 špetka | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 špetka | Sůl |
Příprava kuskusu | |
175 ml | Bujón houbový |
100 g | Kuskus |
0,5 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
Kuskus se zeleným hráškem a hlívou ústřičnou | |
1 špetka | Pepř černý mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 120,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 454,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek mražený, Kmín celý, Olej slunečnicový, Sůl, Kuskus, Olej slunečnicový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón houbový, Hlíva ústřičná, Bujón houbový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cibulka lahůdková, Farmářská šunka 96% masa nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Kuskus se zeleným hráškem a hlívou ústřičnou postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a omytou hlívu ústřičnou pokrájíme na tenké nudličky. Lahůdkovou očištěnou cibulku pokrájíme na tenké kroužky. Kvalitní vepřovou šunku pokrájíme na kostičky. |
2 | V pánvi si rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibulku, přidáme pak hlívu ústřičnou a zprudka ji orestujeme. Ochutíme ji solí, kmínem, pepřem, přidáme pokrájenou šunku, přilijeme 30ml houbového bujónu, snížíme teplotu a pod poklicí hlívu podusíme přibližně 15-17 minut. Pět minut před dokončením přimícháme promytý mražený hrášek se šunkou a směs dovaříme. |
3 | Připravíme si kuskus: v hrnci rozehřejeme 1/2 lžíce oleje, přisypeme 100g kuskusu a směs důkladně promícháme, až se zrníčka obalí olejem. Pak kuskus zalijeme vroucím houbovým bujónem (přesně 175ml) promícháme a necháme ho pod poklicí 5 minut nabobtnat. |
4 | Poté do kuskusu přimícháme zlehka hrášek s hlívou a hned teplý servírujeme. |