Kuskus se zeleným hráškem a hlívou ústřičnou

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
783 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
48 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou a omytou hlívu ústřičnou pokrájíme na tenké nudličky. Lahůdkovou očištěnou cibulku pokrájíme na tenké kroužky. Kvalitní vepřovou šunku pokrájíme na kostičky.
  • 2
    V pánvi si rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibulku, přidáme pak hlívu ústřičnou a zprudka ji orestujeme. Ochutíme ji solí, kmínem, pepřem, přidáme pokrájenou šunku, přilijeme 30ml houbového bujónu, snížíme teplotu a pod poklicí hlívu podusíme přibližně 15-17 minut. Pět minut před dokončením přimícháme promytý mražený hrášek se šunkou a směs dovaříme.
  • 3
    Připravíme si kuskus: v hrnci rozehřejeme 1/2 lžíce oleje, přisypeme 100g kuskusu a směs důkladně promícháme, až se zrníčka obalí olejem. Pak kuskus zalijeme vroucím houbovým bujónem (přesně 175ml) promícháme a necháme ho pod poklicí 5 minut nabobtnat.
  • 4
    Poté do kuskusu přimícháme zlehka hrášek s hlívou a hned teplý servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.