Recept

Kuskus se zeleným hráškem a hlívou ústřičnou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63455

Ingredience

Dušená hlíva
30 ml Bujón houbový
1 ks Cibulka lahůdková
55 g Farmářská šunka 96% masa
100 g Hlíva ústřičná
4 polévková lžíce Hrášek mražený
1 špetka Kmín celý
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 špetka Sůl
Příprava kuskusu
175 ml Bujón houbový
100 g Kuskus
0,5 polévková lžíce Olej slunečnicový
Kuskus se zeleným hráškem a hlívou ústřičnou
1 špetka Pepř černý mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 607 kcal
Kilojoule 2 539kJ
17% Sacharidy 61 g
44% Tuky 33 g
13% Sodík 262 mg
30% Bílkoviny 17 g

Kuskus se zeleným hráškem a hlívou ústřičnou postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a omytou hlívu ústřičnou pokrájíme na tenké nudličky. Lahůdkovou očištěnou cibulku pokrájíme na tenké kroužky. Kvalitní vepřovou šunku pokrájíme na kostičky.

2

V pánvi si rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibulku, přidáme pak hlívu ústřičnou a zprudka ji orestujeme. Ochutíme ji solí, kmínem, pepřem, přidáme pokrájenou šunku, přilijeme 30ml houbového bujónu, snížíme teplotu a pod poklicí hlívu podusíme přibližně 15-17 minut. Pět minut před dokončením přimícháme promytý mražený hrášek se šunkou a směs dovaříme.

3

Připravíme si kuskus: v hrnci rozehřejeme 1/2 lžíce oleje, přisypeme 100g kuskusu a směs důkladně promícháme, až se zrníčka obalí olejem. Pak kuskus zalijeme vroucím houbovým bujónem (přesně 175ml) promícháme a necháme ho pod poklicí 5 minut nabobtnat.

4

Poté do kuskusu přimícháme zlehka hrášek s hlívou a hned teplý servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept