Jednoduchý recept

Přírodní kuřecí steak s ananasem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63461

Ingredience

70 ml Ananasová šťáva
2 ks Cibulka jarní
200 g Kuřecí prsa
1 polévková lžíce Olej sezamový
4 špetka Pepř bílý
4 špetka Sůl
100 g Ananas kousky v mírně sladkém nálevu

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 169 kcal
Kilojoule 709kJ
2% Sacharidy 6 g
8% Tuky 6 g
29% Sodík 585 mg
39% Bílkoviny 22 g

Přírodní kuřecí steak s ananasem postup přípravy receptu:

1

Omytá kuřecí prsa rozkrojíme podélně na tenčí plátky a osušíme je. Jarní cibulky očistíme a pokrájíme na kroužky. Kompotovaný ananas scedíme a šťávu si odložíme.

2

V teflonové pánvi rozehřejeme olej, na něm zprudka orestujeme kuřecí prsa, z každé strany dozlatova. Během restování (z každé strany přibližně 3-4 minuty) maso ochutíme solí a čerstvě pomletým pepřem. Maso odložíme stranou, na omastek dáme pokrájenou cibulku a za stálého míchání ji osmažíme téměř dorůžova. Na cibulku poklademe zpět kuřecí plátky, přidáme ananas, vše podlijeme 50-70ml ananasovou šťávou a pod poklicí dusíme přibližně 10 minut, maso by maso mělo být dokonale měkké.

3

Kuřecí steaky dáme na talíře, povrch pokryjeme kousky ananasu, výpekem s cibulkou maso přelijeme a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept