Perníkové nepečené řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perníkové nepečené řezy
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63482 |
Kategorie: | Perníky |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
80 ml | Mléko polotučné |
360 g | Perník |
Na krém | |
---|---|
0,5 polévková lžíce | Citronová kůra |
200 g | Créme fraiche |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
2 ks | Cukr vanilka |
150 g | Jogurt bílý |
250 g | Tvaroh tučný |
40 ml | Voda pitná |
0,5 balení | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 23,3mg |
Draslík | 40,4mg |
Vláknina | 119,2mg |
Vitamín A | 25,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 125,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citronová kůra, Cukr moučkový, Jogurt bílý, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Perník, Créme fraiche, Cukr vanilka, Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Perníkové nepečené řezy postup přípravy receptu:
1 | Na krém v misce ve vlažné vodě rozmícháme želatinový ztužovač zastudena. |
2 | V míse promícháme creme fraiche, tvaroh, jogurt, citronovou kůru a cukry. Do tvarohové hmoty zašleháme ztužovač. |
3 | Formu vyložíme alobalem a vyložíme v jedné vrstvě polovinou perníku, který jsme nakrájeli na plátky silné 1,5 cm. Perník pokapeme citronovou šťávou, potřeme mlékem a zalijeme polovinou krému. Tu překryjeme zbylými plátky perníku, opět pokapeme citronovou šťávou, potřeme mlékem a zalijeme zbylým krémem. |
4 | Takto připravené řezy necháme v lednici uležet, nejlépe přes noc. |