Jednoduchý recept

Pirohy s hovězí náplní

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 63485

Ingredience

1 ks Cibule
0,5 kg Hovězí maso vařené
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej rostlinný
3 špetka Pepř černý mletý
0,3 kávová lžička Sůl
300 ml Voda pitná
Na vaření
0,3 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
Na servírování
70 g Sádlo škvařené
200 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 629 kcal
Kilojoule 2 633kJ
18% Sacharidy 64 g
37% Tuky 28 g
6% Sodík 110 mg
53% Bílkoviny 30 g

Pirohy s hovězí náplní postup přípravy receptu:

1

Vařené přední hovězí maso umeleme spolu s cibulí nakrájenou na čtvrtky. Maso dáme na rozpálený tuk, osolíme, opepříme a na mírném plameni zahříváme, až se utvoří „haše“.

2

Hladkou mouku prosejeme na vál a postupně přiléváme teplou vodu, až se utvoří měkké, pružné těsto. Z něj vyválíme placku a vykrajujeme kolečka.

3

Do každého kolečka dáme masovou náplň. Kolečko přeložíme, okraje pevně stiskneme. Pirohy vhazujeme do vroucí vody a vaříme. Když pirohy vyplavou, necháme je ještě zhruba minut vařit. Poté je cedníkem vyndáme a necháme okapat. Poté vložíme do mísy a polijeme rozpuštěným sádlem.

4

Podáváme se lžící kysané smetany.

Poznámka

Můžeme před podáváním osmažit na sádle dozlatova, jsou ještě chutnější.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept