Recept

Restované krůtí nudličky zapečené s lilkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 42 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 27 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63486

Ingredience

6 ks Rajčata
Bylinky
2 polévková lžíce Bazalka
1 polévková lžíce Petržel - nať
Sůl na
1,5 kávová lžička Sůl
Ochucené plátky lilku
1 ks Lilek
4 kávová lžička Pepř 4 barev
0,3 kávová lžička Sůl
Restované maso
1 ks Cibulka lahůdková
100 g Krůtí prsa
0,5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
Na pokapání
1 kávová lžička Olej olivový extra panenský

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 228 kcal
Kilojoule 953kJ
7% Sacharidy 26 g
13% Tuky 10 g
48% Sodík 956 mg
26% Bílkoviny 15 g

Restované krůtí nudličky zapečené s lilkem postup přípravy receptu:

1

Omyté lístky bazalky a petrželové natě pokrájíme nadrobno a odložíme je do misky. Lilek nakrájíme na plátky silné 1.5 až 2cm, osolíme je a necháme asi 10 minut "vypotit". Pak plátky lilku osušíme a posypeme je pepřem 4 barev i solí. Troubu si předehřejeme na 190°C. Malý pekáček vytřeme olejem na něj poklademe 1/2 koleček lilku. Omytá rajčata nakrájíme na plátky a polovinu poklademe na plátky lilku.

2

Omyté a osušené krůtí prso nakrájíme na tenké nudličky. Očištěnou lahůdkovou cibulku nakrájíme na kroužky. Rozpálíme olej, na něm krůtí nudličky zprudka orestujeme, ochutíme je solí, pepřem, přidáme k nim cibulku a krátce smažíme, než cibulka změkne. Pak maso s cibulkou rozložíme na rajčata, na maso poklademe 2/2 rajčat, na rajčata dáme 2/2 plátků lilku, vše ochutíme čerstvými bylinkami, pokapeme olejem a dáme do trouby zapéct. Maso se zeleninou pečeme 15-20 minut dozlatova. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept