Recept

Segedínský krůtí guláš

  • Česko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Segedínský krůtí guláš 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63490

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
3 špetka Kmín celý
170 g Krůtí maso
1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
3 špetka Pepř černý mletý
100 ml Smetana 6% (do kávy)
0,5 kávová lžička Sůl
150 ml Voda pitná
250 g Zelí kysané
1 polévková lžíce Olej slunečnicový

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 148 kcal
Kilojoule 618kJ
4% Sacharidy 13 g
5% Tuky 4 g
9% Sodík 177 mg
27% Bílkoviny 15 g

Segedínský krůtí guláš postup přípravy receptu:

1

Krůtí maso bez kůže (nejlépe ze stehen) omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky. Očistíme větší cibuli, kterou pokrájíme nadrobno. V hrnci na rozehřátém oleji osmažíme cibuli dozlatova, přidáme maso, ochutíme ho solí, kmínem, pepřem a restujeme i s cibulí asi 3-4 minuty. Stále směs promícháváme, jakmile se zredukuje z masa šťáva, přidáme mletou sladkou i pálivou papriku, promícháme a krátce osmažíme. Dáváme pozor, aby se paprika nezačala připalovat. Pak přilijeme horkou vodu a pod poklicí maso dusíme asi 20 minut doměkka. Poté přidáme kysané zelí (podle kyselosti ho můžeme promít v sítu pod tekoucí vodou). Maso se zelím dusíme dalších 5-8 minut.

2

Ve smetaně rozmícháme lžičku Maizeny a smetanu přimícháme do guláše. Povaříme 1-2 minuty a hrnec s gulášem odstavíme z plotny. Podle chuti ho můžeme dosolit nebo i dochutit cukrem.

3

Segedínský guláš podáváme teplý, je výborný druhý den.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept