Pikantní mleté hovězí na mexický způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní mleté hovězí na mexický způsob
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63493 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
110 g | Fazole bílé v chilli omáčce |
150 g | Hovězí maso mleté |
500 ml | Hovězí vývar základní |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Koření mexické |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 ks | Paprika oranžová |
1 ks | Paprika zelená |
160 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 55,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,8mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Fazole bílé v chilli omáčce, Hovězí maso mleté, Hovězí vývar základní, Kmín drcený, Olej slunečnicový, Paprika zelená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření mexické, Paprika oranžová, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pikantní mleté hovězí na mexický způsob postup přípravy receptu:
1 | Omyté papriky a chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek, papriky pokrájíme na proužky, chilli na nudličky. Omytá rajčata rozkrájíme na kostky. Očištěnou cibuli a stroužky česneku pokrájíme nadrobno. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, na něm za stálého míchání orestujeme mleté hovězí maso s chilli, pak k němu přimícháme cibuli s česnekem, společně smažíme 2-3 minuty, maso poprášíme moukou a smažíme další minutu. Přilijeme horký hovězí vývar, přidáme do něj papriky, rajčata, fazole v chilli omáčce, promícháme, podle chuti osolíme, dochutíme kmínem, rajčatovým protlakem a mexickým kořením. Snížíme teplotu a pod pokličkou směs dusíme 10-15 minut. |
3 | Hovězí pikantní maso podáváme teplé. Dobrou chuť. |