Recept

Pikantní mleté hovězí na mexický způsob

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63493

Ingredience

1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
110 g Fazole bílé v chilli omáčce
150 g Hovězí maso mleté
500 ml Hovězí vývar základní
0,5 kávová lžička Kmín drcený
1 kávová lžička Koření mexické
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 ks Paprika oranžová
1 ks Paprika zelená
160 g Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Protlak rajčatový

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 319 kcal
Kilojoule 1 337kJ
8% Sacharidy 29 g
15% Tuky 11 g
63% Sodík 1 g
50% Bílkoviny 28 g

Pikantní mleté hovězí na mexický způsob postup přípravy receptu:

1

Omyté papriky a chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek, papriky pokrájíme na proužky, chilli na nudličky. Omytá rajčata rozkrájíme na kostky. Očištěnou cibuli a stroužky česneku pokrájíme nadrobno.

2

V hrnci rozehřejeme olej, na něm za stálého míchání orestujeme mleté hovězí maso s chilli, pak k němu přimícháme cibuli s česnekem, společně smažíme 2-3 minuty, maso poprášíme moukou a smažíme další minutu. Přilijeme horký hovězí vývar, přidáme do něj papriky, rajčata, fazole v chilli omáčce, promícháme, podle chuti osolíme, dochutíme kmínem, rajčatovým protlakem a mexickým kořením. Snížíme teplotu a pod pokličkou směs dusíme 10-15 minut.

3

Hovězí pikantní maso podáváme teplé. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept