Recept

Vepřové kari nudličky s bylinkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63507

Ingredience

Marináda
1 kávová lžička Hořčice Dijonská
0,5 kávová lžička Kari koření
1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Omáčka sójová
2 špetka Pepř černý mletý
50 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
2 špetka Sůl
Maso a bylinky
1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
190 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 291 kcal
Kilojoule 1 216kJ
1% Sacharidy 4 g
29% Tuky 21 g
14% Sodík 285 mg
33% Bílkoviny 19 g

Vepřové kari nudličky s bylinkami postup přípravy receptu:

1

Připravíme si nejdříve marinádu: v misce vymícháme olivový olej s pivem, sójovou omáčkou, s kari kořením, solí, pepřem, dijónskou hořčicí a Maizenou.

2

Omytou vepřovou kotletu osušíme a pokrájíme ji na tenké nudličky. Poté je dáme do misky s marinádou, promícháme a odložíme do chladničky na několik hodin.

3

Před vařením omyjeme petrželovou nať a malou snítku čerstvého tymiánu. Bylinky pokrájíme nadrobno.

4

Rozpálíme si teflonovou pánev, ve které marinované vepřové nudličky dozlatova orestujeme. Když jsou měkké, promícháme je s 2-3 lžícemi horké vody, podle chuti dosolíme, přimícháme pokrájené bylinky a hned servírujeme.

Poznámka

Příloha: dušená rýže Basmati.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept