Platýz po mlynářsku se zeleninovou oblohou
40 min.
Ingredience
- 150gramůPlatýz - filety
 - 1,5lžičkyCitronová šťáva
 - 5gramůOlej rostlinný
 - 80gramůKvěták
 - 50gramůMrkev kořen
 - 20gramůHrášek mražený
 - 100gramůBrambory vařené
 - 1lžícePetržel - nať
 - 1lžičkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1litrVoda pitná
 - 3gramyMouka pšeničná hladká T 650
 
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
7 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu očistíme a omyjeme. Květák rozebereme na růžičky, mrkev nakrájíme na plátky a povaříme v osolené vodě. Před koncem vaření přidáme hrášek.
 - 2Porci platýze osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a lehce poprášíme hladkou moukou. Na pánvi na rozehřátém oleji platýze po obou stranách opečeme.
 - 3Podáváme s vařenými bramborami a obložíme povařenou zeleninou. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.