Jednoduchý recept

Platýz po mlynářsku se zeleninovou oblohou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 63515

Ingredience

100 g Brambory vařené
1,5 kávová lžička Citronová šťáva
20 g Hrášek mražený
80 g Květák
3 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Mrkev kořen
5 g Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
150 g Platýz - filety
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 332 kcal
Kilojoule 1 389kJ
9% Sacharidy 34 g
9% Tuky 7 g
61% Sodík 1 g
60% Bílkoviny 34 g

Platýz po mlynářsku se zeleninovou oblohou postup přípravy receptu:

1

Zeleninu očistíme a omyjeme. Květák rozebereme na růžičky, mrkev nakrájíme na plátky a povaříme v osolené vodě. Před koncem vaření přidáme hrášek.

2

Porci platýze osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a lehce poprášíme hladkou moukou. Na pánvi na rozehřátém oleji platýze po obou stranách opečeme.

3

Podáváme s vařenými bramborami a obložíme povařenou zeleninou. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept