Jablka plněná paštikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablka plněná paštikou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63519 |
Kategorie: | Paštiky, Aspiky, Teriny |
Ingredience
40 g | Anglická slanina |
0,5 ks | Cibule |
2 ks | Jablka |
100 g | Játra kuřecí |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 93,1mg |
Draslík | 237,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Jablka, Játra kuřecí, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jablka plněná paštikou postup přípravy receptu:
1 | Větší jablka rozpůlíme, vyjmeme jádřince a vydlabeme „misky“. Ty vyložíme plátkem slaniny a zakapeme vínem. |
2 | Drůbeží játra semeleme spolu se zbylou slaninou a cibulí, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Jablka naplníme játrovou hmotou, vložíme do pekáče, podlijeme vínem a pod poklicí pečeme v troubě předehřáté na 150 °C zhruba 30 – 40 minut. Před závěrem pečení pekáč odklopíme. |
Poznámka
Podáváme s pečivem.