Jednoduchý recept

Snickers muffiny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 63526

Ingredience

100 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
170 ml Smetana 33% (šlehačka)
3 ks Snickers
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 473 kcal
Kilojoule 1 979kJ
15% Sacharidy 53 g
35% Tuky 26 g
1% Sodík 29 mg
14% Bílkoviny 8 g

Snickers muffiny postup přípravy receptu:

1

Začínáme jako vždy – smícháním tekutých ingrediencí. Máslo rozpustíme a necháme vychladit, poté do něj zašleháme vejce a smetanu. Vyšleháme do pěny.

2

Mouku smícháme s kypřícím práškem. Přidáme cukr moučkový a vanilkový. (Vanilkový cukr, který koupíme v obchodě, není připravený z pravé vanilky. Mnohem chutnější je vanilkový cukr, který si připravíme doma sami. Budeme na to potřebovat jeden vanilkový lusk a jeden kilogram pískového cukru - použít lze také krystal či moučka. Vanilkový lusk rozevřeme nožem a vyškrábneme semínka. Ta promícháme s cukrem a dáme do plastové uzavíratelné nádoby. Do cukru „zapíchneme“ také vanilkový lusk a necháme den odležet. Na jedno balení koupeného vanilkového cukru nám vystačí lžička domácího.)

3

Pokud možno, sypké suroviny do mísy proséváme přes síto. Celá směs tak bude bez hrudek a nadýchanější.

4

Teď už můžeme obě misky – se suchými i s tekutými ingrediencemi – spojit. Vznikne hladké těsto.

5

Tyčinku Snickers nakrájíme na kostičky a vmícháme je do těsta.

6

Nyní opět doporučuji použít silikonové formičky na muffiny nebo papírové košíčky – protože nezabráníme vytečení karamelu z čokoládové tyčinky, je možné, že se karamel nalepí na stěnu mufinové formy a při vyklápění se pak zdeformuje nebo roztrhne.

7

Poté, co těsto nalijeme do formiček, pečeme na 200 °C asi jen 20 minut. Muffiny vytvoří krásnou čepičku a tyčinka Snickers krásný dekor muffinů.

Poznámka

Můžeme přidat několik oříšků navíc – nakrájíme je hodně nahrubo a před přidáním do těsta je můžeme nasucho opražit – zůstanou tak déle křupavé.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept