Recept

Vepřová pečínka s okurkovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63529

Ingredience

Pečínka
1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Kmín celý
4 ks Nové koření celé
4 kávová lžička Pepř 4 barev
0,5 kávová lžička Sůl
400 g Vepřová plec
250 ml Voda pitná
3 stroužek Česnek
Okurková omáčka
0,5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
100 ml Voda pitná
60 g okurky sterilizované

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 305 kcal
Kilojoule 1 275kJ
3% Sacharidy 11 g
27% Tuky 21 g
11% Sodík 230 mg
31% Bílkoviny 18 g

Vepřová pečínka s okurkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kotletu bez kosti omyjeme, osušíme, ochutíme ji solí, kmínem a barevným pepřem. Vložíme ji do pekáčku, podlijeme vodou a dáme péct do předehřáté trouby na 200°C. Pekáček zakryjeme.

2

Očistíme větší cibuli, 3 stroužky česneku a oboje pokrájíme na plátky. Přibližně po 20 minutách pečení k masu přidáme pokrájenou cibuli s česnekem, nové koření a bobkový list. Maso pečeme do měkka přibližně 90 minut, během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Pokud je třeba, přilijeme k výpeku vodu.

3

Když je maso upečené, vyjmeme je z výpeku, odložíme do předehřáté mísy a uchováme teplé (např. v teplé troubě, kterou jsme vypli). Z výpeku vyjmeme koření, pak ho přes síto scedíme do rendlíku a cibuli s česnekem propasírujeme. Nakládané sterilované sladkokyselé (Znojemské) okurky pokrájíme na malé kostičky, dáme je do výpeku. Jakmile se omáčka začne pomalu vařit, dochutíme ji hořčici a případně solí. V trošce vody rozmícháme lžičku Maizeny na zahuštění. Když se omáčka pomalu vaří asi 5-7 minut, přimícháme Maizenu, dochutíme ji pepřem a vaříme ještě 1-2 minuty. Pečené maso pokrájíme na plátky, dáme je na talíře, přelijeme je okurkovou omáčkou a hned servírujeme.

Poznámka

Hotové omáčky by mělo být minimálně 200ml.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept