Králičí hřbet na česneku s cibulí a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králičí hřbet na česneku s cibulí a rajčaty
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63531 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
350 g | Králičí hřbet |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 špetka | Pepř 4 barev |
2 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
100 ml | Víno bílé |
200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 566,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 691,3mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,0mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín drcený, Olej slunečnicový, Rajčata, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř 4 barev, Sůl mořská, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Králičí hřbet nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Králičí hřbet na česneku s cibulí a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Králičí hřbet odblaníme, omyjeme, osušíme a rozdělíme na 2 porce. Potřeme ho olejem, posypeme solí, pepřem a kmínem. Troubu si předehřejemena 200°C. Maso vložíme do pekáčku, podlijeme ho vývarem, pekáček zakryjeme a dáme do předehřáté trouby. |
2 | Očistíme cibule se stroužky česneku. Rajčata omyjeme a rozkrájíme na čtvrtky. Králíka pečeme 30 minut, podlijeme ho výpekem, přidáme k němu pokrájenou zeleninu, znovu maso zakryjeme a pečeme dalších 30 minut. Během pečení maso 2-3 polijeme výpekem tak, aby se na maso dostala i cibule s česnekem. Po 30 minutách z pekáčku odložíme pokrývku, do výpeku přilijeme bílé víno, promícháme a maso dopečeme odkryté dozlatova až zlatohněda. Během té doby maso ještě několikrát polijeme vínovým výpekem. |
3 | Porce upečeného králíka dáme na talíře, poklademe na něj upečenou zeleninu a hned servírujeme. |