Kysané zelí se šťouchanými brambory

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
148 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře omyté brambory dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme je doměkka. Vaříme přibližně 20-25 minut.
  • 2
    Než se uvaří, do rendlíku dáme kysané zelí, kmín a podlijeme je vodou. Pod pokličkou je dusíme 10-13 minut. Přebytečnou vodu ze zelí odlijeme, zelí dochutíme troškou cukru.
  • 3
    Očištěnou větší cibuli pokrájíme nadrobno a v pánvi, na rozehřátém másle cibuli osmažíme dozlatova.
  • 4
    Horké uvařené brambory oloupeme, dáme je do mísy a rozšťoucháme je. Ochutíme je solí, přidáme k nim cibuli s máslem a znovu je důkladně promícháme. Nakonec do šťouchaných brambor zamícháme kysané zelí.
  • 5
    Brambory se zelím podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.