Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 63539
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

1000 g Mouka polohrubá
2 kávová lžička Sůl mořská
500 ml Voda pitná
Na nádivku
2 ks Cibule
300 g Jehněčí maso
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
Na potření
1 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,117 kcal
Kilojoule 4 676kJ
52% Sacharidy 188 g
30% Tuky 23 g
54% Sodík 1 g
66% Bílkoviny 37 g

Jupka postup přípravy receptu:

1

Na vál prosejeme mouku, přidáme sůl a tolik vody, abychom vypracovali těsto o trošku měkčí než je na nudle.

2

Těsto tence vyválíme a vykrajujeme placičky o průměru asi 10 cm.

3

Nádivku připravíme z uvařeného jehněčího mas. Cibuli jemně nakrájíme a na másle s olejem zpěníme. Maso umeleme do mísy, přidáme zbylé suroviny a dobře propracujeme.

4

První placku opečeme na suché pánvi z obou stran, druhou (a všechny ostatní) opečeme jen z jedné strany, otočíme ji a opečenou stranu potřeme náplní, překryjeme první opečenou placičkou, tu potřeme náplní, na ni nepečenou placku a všechny placky naráz otočíme (neopečená placka je naspodu). Vrchní placku potřeme nádivkou a překryjeme další plackou z neopečené strany a obrátíme a takto pokračujeme, až jsou zpracované všechny placky.

5

Na závěr jupku potřeme rozpuštěným máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept