Jupka

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1117 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
23 g
Sacharidy
188 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na vál prosejeme mouku, přidáme sůl a tolik vody, abychom vypracovali těsto o trošku měkčí než je na nudle.
  • 2
    Těsto tence vyválíme a vykrajujeme placičky o průměru asi 10 cm.
  • 3
    Nádivku připravíme z uvařeného jehněčího mas. Cibuli jemně nakrájíme a na másle s olejem zpěníme. Maso umeleme do mísy, přidáme zbylé suroviny a dobře propracujeme.
  • 4
    První placku opečeme na suché pánvi z obou stran, druhou (a všechny ostatní) opečeme jen z jedné strany, otočíme ji a opečenou stranu potřeme náplní, překryjeme první opečenou placičkou, tu potřeme náplní, na ni nepečenou placku a všechny placky naráz otočíme (neopečená placka je naspodu). Vrchní placku potřeme nádivkou a překryjeme další plackou z neopečené strany a obrátíme a takto pokračujeme, až jsou zpracované všechny placky.
  • 5
    Na závěr jupku potřeme rozpuštěným máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.