Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 63553

Ingredience

7 polévková lžíce Cukr moučkový
35 g Droždí
250 ml Mléko polotučné
450 g Mouka polohrubá
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Rum
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek sušený
Na potření
1 ks Vaječný bílek slepičí
Na posypání
220 g Ořechy vlašské

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,041 kcal
Kilojoule 4 356kJ
32% Sacharidy 115 g
73% Tuky 55 g
20% Sodík 401 mg
51% Bílkoviny 29 g

Trdelník postup přípravy receptu:

1

Plech vyložíme pečicím papírem.

2

Do mísy prosejeme mouku, uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, posypeme lžící cukru, zalijeme několika lžícemi vlažného mléka a necháme na teple vzejít kvásek. Poté přidáme zbylé suroviny a vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které necháme alespoň 50 minut kynout.

3

Vykynuté těsto roztáhneme na plech a necháme ještě kynout. Poté potřeme rozšlehaným bílkem a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme zhruba 25 minut.

4

Horké těsto posypeme jemně posekanými ořechy a krájíme na řezy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept