Fazole se šmakounem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazole se šmakounem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63554 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
20 g | Cibule |
20 g | Fazole bílé |
20 g | Fazole červené vařené |
1 ks | Feferony |
20 g | Kečup |
10 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Šmakoun |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 457,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 134,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fazole bílé, Feferony, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Pepř černý mletý, Šmakoun mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Fazole červené vařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Fazole se šmakounem postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, nasekanou cibuli osmahneme dozlatova na pánvi na oleji. Přidáme česnek nakrájený na plátky, přilijeme kečup, přidáme nakrájenou feferonku a předem uvařené bílé a červené fazole. Nakonec vsypeme nakrájené kousky šmakouna, osolíme a opepříme. Vše krátce povaříme. |
2 | Podáváme jako samostatný pokrm. |