Lahodné hranolky z bílého celeru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lahodné hranolky z bílého celeru
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63568 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
210 g | Celer bulvový |
0,3 kávová lžička | Pepř bílý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 279,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 519,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Pepř bílý, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.

Lahodné hranolky z bílého celeru postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 180°C. Bílý celer, nejlépe hned v podzimní sklizni, omyjeme, oloupeme a bílou dužinu rozkrájíme na plátky silné 1 cm. Poté z plátků nakrájíme hranolky, dáme je do mísy, ochutíme je solí, bílým pepřem a rozložíme je na plech s pečícím papírem. Z čerstvého tymiánu otrháme drobné lístky, kterými hranolky posypeme. |
2 | Plech s hranolkami vložíme do středu předehřáté trouby a pečeme je přibližně 20-25 minut dozlatova. Během pečení hranolky obrátíme. |