Jednoduchý recept

Lahodné hranolky z bílého celeru

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63568

Ingredience

210 g Celer bulvový
0,3 kávová lžička Pepř bílý
0,5 kávová lžička Sůl
0,5 polévková lžíce Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

1% Kalorie 18 kcal
Kilojoule 76kJ
1% Sacharidy 3 g
0% Tuky 0 g
14% Sodík 278 mg
1% Bílkoviny 1 g

Lahodné hranolky z bílého celeru postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 180°C. Bílý celer, nejlépe hned v podzimní sklizni, omyjeme, oloupeme a bílou dužinu rozkrájíme na plátky silné 1 cm. Poté z plátků nakrájíme hranolky, dáme je do mísy, ochutíme je solí, bílým pepřem a rozložíme je na plech s pečícím papírem. Z čerstvého tymiánu otrháme drobné lístky, kterými hranolky posypeme.

2

Plech s hranolkami vložíme do středu předehřáté trouby a pečeme je přibližně 20-25 minut dozlatova. Během pečení hranolky obrátíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept